Uitwisseling

Uitwisseling met Pachthof, België.

2 juni a.s. gaat Midi met 30 teams naar Tervuren (België) voor de jaarlijkse uitwisseling met Pachthof.
Wij vertrekken die dag om 07,00 uur vanaf Midi (hek ingang Golfbaan), de terugreis zal ca. 20,30 uur zijn.
Er kan die dag niet bij het Midi clubhuis worden geparkeerd maar aan de Sportring, het is wel mogelijk fietsen bij de Midi kantine te plaatsen, wij zorgen dat het toegangshek open is.

Voor de uitwisseling kan nog 1 team (Doublettes) inschrijven.
In de Touringcar zijn ook nog 4 extra plaatsen beschikbaar voor evt. aanhang/supporters, opgeven via:   activiteitencommissie@midi-petanque.nl 

Wij hopen die dag op mooi weer maar vooral een gezellige Boule dag.

Namens de Activiteiten Commissie
Cok de Vogel


Uitwisseling met België.

Zaterdag 4 juli 2015   inschrijven vanaf 9 uur – aanvang  10 uur 
Gelieve voor 28 juni betalen bij een van de leden van de Act. Commissie
Frans Bazen, Ruud Jansen, Hannie Kouwenhoven, Ria van Poelgeest, Hanny  Kramer


Gelezen op de website van JBC Zoetermeer over de uitwisseling met JBC Zoetermeer op 23 juli 2014

De belangstelling voor deze uitwisseling was zo groot dat het aantal teams werd bijgesteld van de oorspronkelijke 15 naar 20 per vereniging. Zelfs toen moesten er nog mensen teleurgesteld worden want vol is vol.

Jan Mostert, een wedstrijdleider van Midi, beschikte over alle administratieve bescheiden die voor deze tweekamp nodig waren. Hij was er de wedstrijddag al vroeg zodat we onze teaminformatie in het systeem konden opnemen en hij bleef de rest van de dag als wedstrijdleider beschikbaar. Jan bedankt.

Gelukkig waren er meer mensen vroeg die woensdag. Er moesten ruim 80 zitplaatsen op terras en groenstrook worden geplaatst (al of niet met parasol), de geluidsinstallatie moest het doen en er moest een vlag in de mast, zij het helaas halfstok. Ook Cora, Elly en Trudy hadden heel wat uurtjes nodig om de snacks zo voor te bereiden dat ze in de middag soepel konden worden geserveerd.

De teams raakten zo tegen 1 uur compleet. Vele bekende gezichten dus een hoge mate van herkenning maar gelukkig ook veel deelnemers met een C-licentie. Iedereen komt voor een wedstrijd en wil natuurlijk ook winnen maar deze tweekamp heeft het karakter van breedtesport en gezellig samen zijn en niet van topsport.

Bij het openingswoord werd iedereen welkom geheten. Er werd nog even aangetipt dat Zoetermeer iets had goed te maken omdat de grote nederlaag in Delft in 2013 nog zwaar op de maag lag. Verder werd het programma van deze middag nog even toegelicht en werd er op gepaste wijze aandacht besteed aan de Nationale herdenking voor de vliegramp in Oekraïne. Ook wij zouden hier aandacht aan besteden. De vlag halfstok, geen muziek en rond 16.00 uur een spelonderbreking met een minuut stilte.

Over de wedstrijden zelf is weinig te vertellen. Ondanks de warmte (zeg maar hitte) werd er vrolijk op los gespeeld. De 1e ronde bracht een tussenstand van 11 – 9 voor Zoetermeer. Na de 2e ronde werd de tussenstand 23 – 17 voor Zoetermeer. Zoetermeer had daarbij ook nog een positief puntensaldo opgebouwd terwijl MIDI een negatief saldo kende. De beslissing leek, gezien de trend, dus wel gevallen. Maar niets was minder waar. Midi deed een extra krachtsinspanning en werkte de achterstand in gewonnen wedstrijden in de 3e ronde helemaal weg. Het werd dus een gelijke stand aan gewonnen wedstrijden (30 – 30). Zoetermeer had echter zijn revanche want de overwinning was een feit door het aantal pluspunten waar MIDI aan de negatieve kant eindigde.

Midi en Zoetermeer hadden ieder twee teams met drie overwinningen die door een laag aantal pluspunten buiten de prijzen vielen voor individuele teams. Toch hulde voor Gerry en Theo Schoof en An en Henk Delfos van Zoetermeer en Ineke en Henk van Oijen en Sandra Snoek en Laura de Man van Midi. De individuele prijzen gingen naar: 3e Jan Kneppers met Valentijn van Koppenhagen met 3 + 21, 2e Yvonne Vos met Henk Reincke met 3 + 23 en 1e, dus individueel kampioen van de dag Tinus Bloem met Leo Kramer met 3 + 24.

Niemand ging met lege handen naar huis want er was voor iedereen een boekenlegger als aandenken aan deze geslaagde dag.

Na de welgemeende dankwoorden aan alle vrijwilligers die zich voor deze tweekamp hebben ingezet en de afspraak elkaar in 2015 weer in Delft te treffen werd de dag om circa 17.30 uur gesloten.

Zoermeer, Ton Hazebroek

Bekijk de Foto`s


Uitwisseling MIDI – Markeer, Hoek van Holland – Laura de Man Vrijdag 1 maart 2013 was MIDI aan de beurt om de uitwisseling te organiseren. De hele hal was hiervoor beschikbaar. Prima geregeld dus ! Om 19.00 uur druppelden de eerste spelers binnen. Na de koffie/thee met een lekkere plak cake gaf Annalies – na iedereen welkom te hebben geheten – het startsein. Iedereen was door Leo al genummerd en de wedstrijdschema’s lagen al klaar. Zoeken maar ! Helaas waren vier spelers van Markeer nog niet gearriveerd. Ze stonden op de Brasserskade nummer 10, waar MIDI niet te vinden was. Hun Tom-Tom was verkeerd gemarkeerd. Telefonisch werden ze op het goede pad gebracht en binnen 10 minuten waren ze – buiten adem – in de speelhal. Zonder wat gedronken te hebben stortten ze zich in het wedstrijdgewoel. Tussen en tijdens de wedstrijden werden we verwend met heel veel lekkere hartige hapjes. De sfeer was goed en wij hebben veel nieuwe mensen van Markeer leren kennen. De laatste wedstrijd speelden An en Joop Molier tegen twee enthousiaste jonge mannen die er de laatste tien minuten een dolle “boule” van maakten. Kreten van vreugde en veel gelach. An en Joop deden van harte mee, want het ging tenslotte om het gezellige spelen en niet om de knikkers. Om vijf voor twaalf was iedereen uitgespeeld en konden de kelen worden gesmeerd met JAWEL nog meer hapjes. Na wat rekenwerk van Leo en Annelies werd de uitslag bekend gemaakt. 1e plaats Hanny Kramer en Berend van der Veen – MIDI 2e plaats An en Joop Molier – MIDI 3e plaats Anneke en Hans Roskam – Markeer De prijzen bestonden uit flessen geestrijk vocht. Volgens mij was het een geslaagde avond en kijkt iedereen al weer uit naar het zomertoernooi bij Markeer dat gepland staat voor half juli. Jammer dat niet iedereen mee kon doen, want het inschrijfformulier was snel vol. Volgende keer beter. Bedankt, Annalies voor de organisatie en de lekkere hapjes en Leo Kouwenhoven voor de wedstrijdleiding. En natuurlijk Leo Bedaux en Wil Broekhuizen voor de barbezetting.