NPC 2015-2016

(laatst bijgewerkt februari 2016)

 

MIDI in de Nationale Petanque Competitie 2015 – 2016

Vanuit de spelersgroep willen we toch graag even de vereniging op de hoogte houden van de ‘pilot’ NPC.
In het begin van 2015 werd er een nieuwe opzet gelanceerd door de NJBB, genaamd NPC (Nationale Petanque Competitie). Deze pilot wordt eerst door de beste acht verenigingen, via het voormalige Verenigings Kampioenschap (VK) gespeeld in een thuis- en uitwedstrijd gedurende de wintermaanden. Een topdivisie werd zo gecreëerd. Ook kwam er een kwalificatieweekend voor de overige verenigingen van Nederland om nog twee 2e klasse te formeren van elk acht verenigingen. Dus veertien wedstrijden op zaterdag om de twee weken vanaf eind september tot medio april.

Gelukkig werd MIDI opgewaardeerd vanwege hun goede prestaties van de laatste jaren tijdens de VK’s. Als MIDI zijn we gestart met de huidige VK kern, aangevuld met diverse spelers die zich hadden bewezen in de laatste jaren tijdens VK’s….
Helaas vielen al snel vier spelers af om verschillende redenen. Gelukkig werden we versterkt met een jeugdige topspeler uit Groningen, Rick van Lier.
De spelers die voor MIDI uitkomen zijn; Barbara Kirpensteijn, Monique Bakker, Sander Beukers, Simon op den Kelder, Johan Mol, Geoffrey van Koppenhagen, Fred Lagerwaard, Jelle Camphuysen, Rick van Lier, Mustapha Maazouz en Bob de Vroom. Reserves en back up’s zijn: Johan Dolman, Rob Torremans, Michael en Thomas Deelen.

In september wonnen we de eerste wedstrijd uit tegen de Toss uit Almelo met 2-6. Vervolgens lieten we in oktober een gelijkspel liggen uit tegen de landskampioen Les Cailloux uit Zeist, 5-3. Ook in oktober lieten we thuis een gelijk spel liggen tegen ’t Dupke uit Sint Michielsgestel. Wederom 3-5. Eind oktober konden we het in Haarlem tegen PUK, ook niet bolwerken, ook nu weer kans op 4-4….., het wordt eentonig, maar we maken het niet af. Nu ook 5-3. In november spelen we uit tegen Boule Animo uit Dieren, in Doetinchem. Met steun van Erik van de Groep en zijn haringen! Verliezen we kansloos met 6-2. Nog een tegenvaller, ondertekende (Bob de Vroom) valt en is vier maanden uitgeschakeld, ondanks deze tegenvaller, verliezen we thuis van de Gooiers uit Loosdrecht met 3-5….en weer kans op 4-4….

In december spelen we eindelijk gelijk! 4-4 tegen ’t Zwijntje uit Apeldoorn.
Helaas verlaat Geoffrey van Koppenhagen MIDI, en gaat spelen voor ABA.

In januari pakken we de draad weer op. De returns worden gespeeld in deze competitie en we spelen thuis tegen het sterke Les Cailloux, we spelen erg goed, maar maken de kansen niet af….dat doet LC wel en die winnen verdiend met 6-2. Eind januari spelen we thuis tegen De Toss uit Almelo. We winnen dik verdiend met 6-2….alhoewel we het eigenlijk af moeten maken met 8-0…. Op 13 februari trekken we het goede spel door , door met 5-3 te winnen bij ’t Dupke in Sint Michielsgestel.

Als we zo blijven spelen komen de overwinningen en gelijke spelen vanzelf en kunnen we vijfde en misschien vierde worden….de nr’s 7 en 8 degraderen naar de 2e divisie.
Op nlpetanque.nl kan iedereen deze competitie volgen in beeld en tekst.

Deze groep is een fijne groep en we blijven knokken voor een goed resultaat!

Voor zover een late update over de NPC, die d.m.v. een ‘NPC’ avond bij MIDI in november door Frank Versluis gestalte heeft gekregen om MIDI 2 evt mee te laten spelen in een 3e divisie.