Clubinfo

M.I.D.I. – Meer Inzicht Dan Inspanning
Opgericht: 30 augustus 1976
Aantal leden: 248

Verenigingsnummer
6-001

Locatie:
Sportpark Brasserskade (sportring)
Sportring 10
2616LK Delft

postadres: Achterhaven 2, 2635 GV Den Hoorn

Telefoonnummers:
Clubgebouw MIDI: 015-2158686
Secretariaat MIDI: 06-29504785

E-mail: algemeen adres voor informatie

Route naar MIDI

Openingstijden:
zondag: 13.30-17.00 uur
dinsdag: 13.30-17.00 uur
woensdag: 13.30-17.00 uur
en 19.30-23.00 uur
donderdag: 13.30-17.00 uur
zaterdag: 13.30-17.00 uur
en incidenteel op andere dagen en tijden, zoals bij toernooien, verhuur(clinics) en trainingen.
Onze drank- en horecavergunning is geldig gedurende de bovenstaande openingstijden van ons clubgebouw.
U wordt verzocht zich hieraan te houden!!

Webmaster:
Sandra Spaans
E-mail: redactiecommissie@midi-petanque.nl


MIDI

MIDI is de op één na oudste petanque vereniging van Nederland. De club werd in 1976 opgericht door een kleine groep enthousiaste spelers, die in Frankrijk met het fascinerende spel kennis hadden gemaakt. In de loop der tijd kreeg de vereniging steeds betere speelfaciliteiten en groeide uit tot ongeveer 225 leden. Het grootste deel daarvan speelt puur voor de gezelligheid, maar er is ook een flinke groep wedstrijdspelers die de afgelopen jaren vele nationale titels naar Delft heeft gehaald. MIDI is aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond, onderdeel van sportkoepel NOC*NSF.

Verenigingsnaam

De goede stad Delft kan bogen op de petanque vereniging MIDI. Wie kent niet die roemruchte club, opgericht in 1976. MIDI met het vermaarde Boule d’Orange toernooi op de schilderachtige markt van de eerste stad van Delfland! MIDI, de club die nog geen echte godenzonen heeft voortgebracht, maar toch wel heel goeie spelers!
Maar wat betekent nu MIDI? De naam is gekozen om meer dan één reden. Het is in de eerste plaats een letterwoord (dat wil zeggen woorden die gevormd zijn uit de beginletters van andere woorden): Meer Inzet Dan Inspanning. De leden willen met deze leus te kennen geven dat het zich inzetten voor het petanque en voor de vereniging meer voorstelt dan wat de beoefening van de geliefde sport fysiek van hen verlangt. Een standpunt waarover ferm gediscussieerd zou kunnen worden! De mentale belasting die petanque vraagt is er immers ook. Enkele jaren na de ingebruikneming van de naam MIDI waagde een aantal leden het tweede woord Inzet te wijzigen in Inzicht, dus: Meer Inzicht Dan Inspanning. Deze vernieuwingsdrang stuitte binnen de vereniging uiteraard op verzet.
Er is met de naam MIDI nog meer aan de hand. Het woord komt ook in het Frans voor en heeft daar twee schrijfvormen: midi en MIDI. Het eerste, dus midi met kleine letter , betekent middaguur . Dit gegeven heeft bij de naamgeving zeker een rol gespeeld omdat de werkende oprichters graag in hun lunchpauze een balletje gooiden. Het tweede, MIDI met hoofdletter , verwijst naar Zuid-Frankrijk, het land dat garant staat voor een zonnige vakantie en de bakermat is van het petanque.
De bedenker van de veelzijdige en daardoor rijke naam MIDI is Joost Klaassen. Zijn zoon, Bernard Klaassen, heeft het clublogo ontworpen. Aardig is het om nog te vermelden dat op een zeker moment een relatief grote groep senioren zich tegelijkertijd bij MIDI aansloot om onderling op middagen te spelen. Zij noemden zichzelf, indachtig hun speeltijd, ‘Après – MIDI’. Je kunt ook zeggen dat zij zich na (Après) het ontstaan van MIDI hadden aangemeld. Nog steeds wordt deze inmiddels sterk gegroeide groep binnen de vereniging met die naam aangeduid. Het logo van MIDI vertoontonder andere een golvend lijnenpatroon dat overeenkomst vertoont met dat in het wapen van de gemeente Delft. Zo wordt de verbondenheid van club en stad benadrukt.

Activiteiten

MIDI organiseert diverse toernooien, zowel voor eigen leden als voor spelers van andere verenigingen. De benaming van het toernooi is vaak een verwijzing naar de te winnen prijzen, zoals het wijntoernooi, kaastoernooi, vleestoernooi. Vaak wordt er ook iets gezelligs omheen gedaan, zoals een BBQ of een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast worden natuurlijk meerdere clubkampioenschappen gehouden. Ook organiseert MIDI jaarlijks twee grote, internationale toernooien, waarvan de meest aansprekende Boule d’Orange plaats vindt op de Grote Markt in Delft. Om al deze activiteiten goed te laten verlopen beschikt MIDI over een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen er bij uitstek voor dat iedereen bij MIDI kan genieten van de gezellige sfeer en de schitterende accommodatie.

Accommodatie

De in 2021 geheel vernieuwde accommodatie van MIDI ligt in het sportpark Brasserskade en beschikt over een zeer ruime en sfeervolle kantine. Vanuit de kantine is zicht op de verwarmde speelhal met maar liefst 16 binnenbanen. Op het gevarieerde buitenterrein zijn nog eens ruim 40 banen aanwezig, grenzend aan een mooi terras. Mindervalide voorzieningen en parkeerfaciliteiten zijn aanwezig

Lidmaatschap 2024

Kosten primair lidmaatschap senior: € 146,50
Kosten primair lidmaatschap jeugd (< 19jr): € 73,25
Kosten extra lidmaatschap senior: € 120,00
Kosten extra lidmaatschap jeugd (< 19jr): € 60,00
Kosten donateurschap: € 25,-
Lockerhuur: € 10,-