Speelmateriaal

Om Petanque te kunnen spelen hoef je over niet meer te beschikken dan een set van drie metalen ballen (boules), een klein houten doelballetje (het butje of cochonet genoemd) en een doekje. Daarnaast is een rolmaat handig om te kunnen meten welke boule het dichtst bij het but ligt.

Als je net begint met spelen kan je altijd wel boules lenen van anderen. Door te experimenteren met verschillende afmetingen (7 – 8 cm.) en gewicht (650 – 800 gram) kom je al snel achter je eigen voorkeur. Laat je ook zeker adviseren door ervaren wedstrijdspelers bij Midi, die hebben vaak goede tips. Daarna kan je een eigen set boules kopen bij een sporthandel of via een importeur. Je kunt ze natuurlijk ook voordelig in Frankrijk kopen in die grote supermarkten. Voor ca. € 60,= heb je al een goede set wedstrijdboules. Een houten but koop je voor minder dan € 1,=.

Ook handig is een speciaal tasje of kistje om het materiaal in op te bergen en tenslotte het doekje om de boules schoon te maken. Speciale kleding is niet nodig. Kies functionele kleding waar je makkelijk in beweegt met een paar soepele schoenen.