Nationale Petanque Competitie

(laatst bijgewerkt op 24 december 2018)

MIDI in de NPC 2018-2019

MIDI heeft voor het NPC-seizoen 2018-2019 opnieuw 3 teams ingeschreven.
Deze zijn ingedeeld in:

  • MIDI 1 in de tweede divisie, poule 2002
  • MIDI 2 in de derde divisie, poule 3002
  • MIDI 3 in de vierde divisie, poule 4006

MIDI 1 bestaat uit Monique Bakker, Lotte van Bergenhenegouwen, Sander Beukers, Steef Kraan, Fred Lagerwaard, Tom van Maanen, Joop Pols, Arnold Steiger, Rob Torremans en Frank Versluis.

MIDI 2 bestaat uit Bart Beukers, Wil Broekhuizen, Hans Dukker, Elly Fransen, Dick van Haarst, Dorus van der Kraan, Ton Scholtes, Niek Tholen, Trudy Torremans, Ton de Vreede en Henri Zeestraten.

MIDI 3 bestaat uit Jan van Dijk, Jan van Driel, José Fros, Ria Lander, Wim Mossel, Peter van Poelgeest, Leo Vogelzang, Jan Wittenberg en Jan van der Zanden.

 

Inmiddels zijn er 6 speeldagen achter de rug, met wisselend succes voor de MIDI-teams:

MIDI 1 heeft de eerste 3 wedstrijden gewonnen, daarna volgende een mindere periode met 2 gelijke spelen en in de 6e ronde verlies tegen Elza-Boules. Daarmee heeft het team de eerste plaats in hun poule van de 2e divisie aan Elza-Boules moeten afstaan. Door een beter saldo staat ook Folatre 1 nog boven MIDI 1.
De volgende wedstrijd (op 5 januari) is thuis tegen de Boel de Boule 1, dat slechts 1 van hun wedstrijden heeft weten te winnen.

MIDI 2 heeft helaas alle wedstrijden tot nog toe verloren. De laatste plaats in hun poule van de 3e divisie is daarvan het gevolg.
De volgende wedstrijd is (op 5 januari) is thuis tegen Petangeske 1, de huidige koploper. Dat wordt een harde dobber, maar misschien kan door een goede prestatie tegen een sterke tegenstander de weg omhoog worden ingeslagen.

MIDI 3 zit qua behaalde resultaten daar tussenin: met 3 gelijke spelen en twee (kleine) verlieswedstrijden tegen ABA 2 en DGW 1 is de 5e plaats in hun poule van de 4e divisie het resultaat. De ranglijst is een beetje vertekend, omdat deze poule een oneven aantal teams bevat, waardoor niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld.
De volgende wedstrijd (op 5 januari) is thuis tegen Zoetermeer 1, de huidige nummer laatst. Het winnen van die ontmoeting zou stijging op de ranglijst betekenen.

De volgende update kunt u kort na de 7e speelronde (5 januari) verwachten.
Op die datum spelen alle MIDI-teams thuis.

Voor meer informatie, uitslagen en standen: klik hier voor de NPC-informatiepagina van de NJBB  (opent in een nieuw tabblad).

 


MIDI in de Nationale Petanque Competitie 2015 – 2016

Vanuit de spelersgroep willen we toch graag even de vereniging op de hoogte houden van de ‘pilot’ NPC.
In het begin van 2015 werd er een nieuwe opzet gelanceerd door de NJBB, genaamd NPC (Nationale Petanque Competitie). Deze pilot wordt eerst door de beste acht verenigingen, via het voormalige Verenigings Kampioenschap (VK) gespeeld in een thuis- en uitwedstrijd gedurende de wintermaanden. Een topdivisie werd zo gecreëerd. Ook kwam er een kwalificatieweekend voor de overige verenigingen van Nederland om nog twee 2e klasse te formeren van elk acht verenigingen. Dus veertien wedstrijden op zaterdag om de twee weken vanaf eind september tot medio april.

Gelukkig werd MIDI opgewaardeerd vanwege hun goede prestaties van de laatste jaren tijdens de VK’s. Als MIDI zijn we gestart met de huidige VK kern, aangevuld met diverse spelers die zich hadden bewezen in de laatste jaren tijdens VK’s….
Helaas vielen al snel vier spelers af om verschillende redenen. Gelukkig werden we versterkt met een jeugdige topspeler uit Groningen, Rick van Lier.
De spelers die voor MIDI uitkomen zijn; Barbara Kirpensteijn, Monique Bakker, Sander Beukers, Simon op den Kelder, Johan Mol, Geoffrey van Koppenhagen, Fred Lagerwaard, Jelle Camphuysen, Rick van Lier, Mustapha Maazouz en Bob de Vroom. Reserves en back up’s zijn: Johan Dolman, Rob Torremans, Michael en Thomas Deelen.

In september wonnen we de eerste wedstrijd uit tegen de Toss uit Almelo met 2-6. Vervolgens lieten we in oktober een gelijkspel liggen uit tegen de landskampioen Les Cailloux uit Zeist, 5-3. Ook in oktober lieten we thuis een gelijk spel liggen tegen ’t Dupke uit Sint Michielsgestel. Wederom 3-5. Eind oktober konden we het in Haarlem tegen PUK, ook niet bolwerken, ook nu weer kans op 4-4….., het wordt eentonig, maar we maken het niet af. Nu ook 5-3. In november spelen we uit tegen Boule Animo uit Dieren, in Doetinchem. Met steun van Erik van de Groep en zijn haringen! Verliezen we kansloos met 6-2. Nog een tegenvaller, ondertekende (Bob de Vroom) valt en is vier maanden uitgeschakeld, ondanks deze tegenvaller, verliezen we thuis van de Gooiers uit Loosdrecht met 3-5….en weer kans op 4-4….

In december spelen we eindelijk gelijk! 4-4 tegen ’t Zwijntje uit Apeldoorn.
Helaas verlaat Geoffrey van Koppenhagen MIDI, en gaat spelen voor ABA.

In januari pakken we de draad weer op. De returns worden gespeeld in deze competitie en we spelen thuis tegen het sterke Les Cailloux, we spelen erg goed, maar maken de kansen niet af….dat doet LC wel en die winnen verdiend met 6-2. Eind januari spelen we thuis tegen De Toss uit Almelo. We winnen dik verdiend met 6-2….alhoewel we het eigenlijk af moeten maken met 8-0…. Op 13 februari trekken we het goede spel door , door met 5-3 te winnen bij ’t Dupke in Sint Michielsgestel.

Als we zo blijven spelen komen de overwinningen en gelijke spelen vanzelf en kunnen we vijfde en misschien vierde worden….de nr’s 7 en 8 degraderen naar de 2e divisie.
Op nlpetanque.nl kan iedereen deze competitie volgen in beeld en tekst.

Deze groep is een fijne groep en we blijven knokken voor een goed resultaat!

Voor zover een late update over de NPC, die d.m.v. een ‘NPC’ avond bij MIDI in november door Frank Versluis gestalte heeft gekregen om MIDI 2 evt mee te laten spelen in een 3e divisie.