Nationale Petanque Competitie

(laatst bijgewerkt op 29 oktober 2019)

MIDI in de NPC 2019-2020

MIDI heeft voor het NPC-seizoen 2019-2020 opnieuw 3 teams ingeschreven.
Deze zijn ingedeeld in:

  • MIDI 1 in de tweede divisie, poule 2002
  • MIDI 2 in de vierde divisie, poule 4005
  • MIDI 3 in de vierde divisie, poule 4006

MIDI 1 bestaat uit Monique Bakker, Lotte van Bergenhenegouwen, Sander Beukers, Steef Kraan, Fred Lagerwaard, Tom van Maanen, Arnold Steiger, Rob Torremans en Frank Versluis.

MIDI 2 bestaat uit Wil Broekhuizen, Elly Fransen, Dick van Haarst, Dorus van der Kraan, Joop Pols, Ton Scholtes, Niek Tholen, Trudy Torremans, Ton de Vreede en Henri Zeestraten.

MIDI 3 bestaat uit Jan van Dijk, Jan van Driel, José Fros, Ria Lander, Peter van Poelgeest, Leo Vogelzang, Jan Wittenberg en Jan van der Zanden. Reserves zijn Nel van Deventer, Jan Koop, Hennie Lander, Wim Mossel en John Rieken.

 

Inmiddels zijn al 3 speeldagen achter de rug, met wisselend succes voor de MIDI-teams.

MIDI 1 staat na 2 gewonnen ontmoetingen en 1 gelijk spel op de 3e plaats. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen ASV Celeritas, dat vorige week een verrassend gelijk spel wist af te dwingen tegen PUK 1.

MIDI 2 heeft de goede start (winst uit bij Allez Tirer) geen vervolg kunnen geven: de volgende ontmoetingen gingen verloren. Het team staat nu op de 6e plaats, aanstaande zaterdag ontvangt MIDI 2 het nog ongeslagen JBC Nieuwerkerk 1.

MIDI 3 kende een valse start (1-7 verlies in de eerste thuiswedstrijd), maar in de derde speelronde werd uit goed gewonnen van Les Pointeurs. Ondanks twee nederlagen staat MIDI 3 op de 3e plaats. Wellicht kan het komende zaterdag thuis tegen OSB (dat nog niet wist te winnen) de stijgende lijn worden voortgezet.

 

Voor meer informatie, uitslagen en standen: klik hier voor de NPC-informatiepagina van de NJBB  (opent in een nieuw tabblad).

 


 

MIDI in de NPC 2018-2019

MIDI heeft in het seizoen 2018-2019 met 3 teams deelgenomen aan de NPC.
Deze waren ingedeeld in:

  • MIDI 1 in de tweede divisie, poule 2002
  • MIDI 2 in de derde divisie, poule 3002
  • MIDI 3 in de vierde divisie, poule 4006

MIDI 1 bestond uit Monique Bakker, Lotte van Bergenhenegouwen, Sander Beukers, Steef Kraan, Fred Lagerwaard, Tom van Maanen, Joop Pols, Arnold Steiger, Rob Torremans en Frank Versluis.

MIDI 2 bestond uit Wil Broekhuizen, Hans Dukker, Elly Fransen, Dick van Haarst, Dorus van der Kraan, Ton Scholtes, Niek Tholen, Trudy Torremans, Ton de Vreede en Henri Zeestraten.

MIDI 3 bestond uit Jan van Dijk, Jan van Driel, José Fros, Ria Lander, Wim Mossel, Peter van Poelgeest, Leo Vogelzang, Jan Wittenberg en Jan van der Zanden.

MIDI 1 heeft tot op de laatste speeldag uitzicht gehad op de 1e plaats, maar moest op die dag genoegen nemen met de derde plaats door verlies thuis tegen Elza Boules (dat daarmee de eerste plaats bemachtigde en promotie afdwong).

MIDI 2 heeft zich na een slechts start enigszins weten te herpakken in de 2e seizoenshelft, maar uiteindelijk waren de resultaten niet voldoende om de doelstelling (handhaving in de 3e klasse) te kunnen bewerkstelligen.
Degradatie naar de 4e klasse was al voor de laatste speeldag onafwendbaar.

MIDI 3 is het gehele seizoen een goede middenmoter in de 4e klasse geweest. Bij winst op de laatste speeldag (uit tegen Zoetermeer 1) zou zelfs de 3e plaats in de eindrangschikking bereikt kunnen worden. Helaas bleek Zoetermeer te sterk (andere spelers dan in de eerste seizoenshelft), maar met de uiteindelijk behaalde 4e plaats in een poule met de sterke teams ABA 2 en DGW 1 is de doelstelling (handhaving in de 4e klasse) bereikt.

 


MIDI in de Nationale Petanque Competitie 2015 – 2016

Vanuit de spelersgroep willen we toch graag even de vereniging op de hoogte houden van de ‘pilot’ NPC.
In het begin van 2015 werd er een nieuwe opzet gelanceerd door de NJBB, genaamd NPC (Nationale Petanque Competitie). Deze pilot wordt eerst door de beste acht verenigingen, via het voormalige Verenigings Kampioenschap (VK) gespeeld in een thuis- en uitwedstrijd gedurende de wintermaanden. Een topdivisie werd zo gecreëerd. Ook kwam er een kwalificatieweekend voor de overige verenigingen van Nederland om nog twee 2e klasse te formeren van elk acht verenigingen. Dus veertien wedstrijden op zaterdag om de twee weken vanaf eind september tot medio april.

Gelukkig werd MIDI opgewaardeerd vanwege hun goede prestaties van de laatste jaren tijdens de VK’s. Als MIDI zijn we gestart met de huidige VK kern, aangevuld met diverse spelers die zich hadden bewezen in de laatste jaren tijdens VK’s….
Helaas vielen al snel vier spelers af om verschillende redenen. Gelukkig werden we versterkt met een jeugdige topspeler uit Groningen, Rick van Lier.
De spelers die voor MIDI uitkomen zijn; Barbara Kirpensteijn, Monique Bakker, Sander Beukers, Simon op den Kelder, Johan Mol, Geoffrey van Koppenhagen, Fred Lagerwaard, Jelle Camphuysen, Rick van Lier, Mustapha Maazouz en Bob de Vroom. Reserves en back up’s zijn: Johan Dolman, Rob Torremans, Michael en Thomas Deelen.

In september wonnen we de eerste wedstrijd uit tegen de Toss uit Almelo met 2-6. Vervolgens lieten we in oktober een gelijkspel liggen uit tegen de landskampioen Les Cailloux uit Zeist, 5-3. Ook in oktober lieten we thuis een gelijk spel liggen tegen ’t Dupke uit Sint Michielsgestel. Wederom 3-5. Eind oktober konden we het in Haarlem tegen PUK, ook niet bolwerken, ook nu weer kans op 4-4….., het wordt eentonig, maar we maken het niet af. Nu ook 5-3. In november spelen we uit tegen Boule Animo uit Dieren, in Doetinchem. Met steun van Erik van de Groep en zijn haringen! Verliezen we kansloos met 6-2. Nog een tegenvaller, ondertekende (Bob de Vroom) valt en is vier maanden uitgeschakeld, ondanks deze tegenvaller, verliezen we thuis van de Gooiers uit Loosdrecht met 3-5….en weer kans op 4-4….

In december spelen we eindelijk gelijk! 4-4 tegen ’t Zwijntje uit Apeldoorn.
Helaas verlaat Geoffrey van Koppenhagen MIDI, en gaat spelen voor ABA.

In januari pakken we de draad weer op. De returns worden gespeeld in deze competitie en we spelen thuis tegen het sterke Les Cailloux, we spelen erg goed, maar maken de kansen niet af….dat doet LC wel en die winnen verdiend met 6-2. Eind januari spelen we thuis tegen De Toss uit Almelo. We winnen dik verdiend met 6-2….alhoewel we het eigenlijk af moeten maken met 8-0…. Op 13 februari trekken we het goede spel door , door met 5-3 te winnen bij ’t Dupke in Sint Michielsgestel.

Als we zo blijven spelen komen de overwinningen en gelijke spelen vanzelf en kunnen we vijfde en misschien vierde worden….de nr’s 7 en 8 degraderen naar de 2e divisie.
Op nlpetanque.nl kan iedereen deze competitie volgen in beeld en tekst.

Deze groep is een fijne groep en we blijven knokken voor een goed resultaat!

Voor zover een late update over de NPC, die d.m.v. een ‘NPC’ avond bij MIDI in november door Frank Versluis gestalte heeft gekregen om MIDI 2 evt mee te laten spelen in een 3e divisie.